De kracht van deadlines

Wanneer werk jij het meest efficiënt?  Wanneer heb jij een voldaan gevoel over de dag? Ontdek hoe deadlines je structureel vooruit kunnen helpen, juist nu.

 

De kracht van deadlines

 

Voor mij geldt, dat als ik aan het begin van de dag duidelijk weet wat mijn doelen en deadlines zijn voor die dag, ik maximaal presteer. Dat komt door de kracht van die deadlines. Zodra ze er zijn, verzamelen mensen energie om ze te behalen. Een soort race tegen de klok. Door deadlines nemen mensen sneller beslissingen. Worden ze krachtiger in handelen.
Dat geldt voor Sales en ook voor prospects en klanten; met deadlines kan je ze stimuleren sneller een keuze te maken.

 

Deadlines in de praktijk
Cameron Herald, een zeer succesvolle Amerikaanse ondernemer, maakt gebruik van de kracht van deadlines en bedacht daarvoor een zeer eenvoudig managementsysteem. Zo eenvoudig zelfs, dat je er morgen direct mee aan de slag kan.Hij bepaalt duidelijke kwartaal- en maanddoelen en vraagt vervolgens alle verkopers deze doelen te vertalen naar maand- en weekdoelen. Daarnaast is er elke dag, om 08.30, een korte meeting van 10 minuten (dat gaat nu via Zoom). Daarbij deelt iedere collega zijn of haar 3 prioriteiten, specifiek voor die dag. Deze 3 prioriteiten zijn bedoeld om af te ronden op die dag en afgestemd de afdelingsdoelen. De manager houdt vervolgens in hoofdlijnen in de gaten of de genoemde prioriteiten voldoende impact hebben en stuurt bij waar nodig.Gevolg is dat heldere doelen en deadlines ontstaan, waarmee en waardoor mensen efficiënter werken. Bovendien ontstaat er een sterke focus op de maanddoelen van het bedrijf.

 


Golven van 6 weken

Wij hebben deze methode uitgebreid met zogenaamde Waves. Dat is een periode van 6 weken waarin we met elkaar bepaalde doelen willen behalen. Die Waves leggen we qua aanpak vast in ons Sales Playbook. Voorbeelden van Waves zijn:

  • Per persoon 100 nieuwe zinvolle LinkedIn relaties aangaan
  • Een specifieke verkoopactie met een bijzonder aanbod (in service, in prijs, in dienstverlening)
  • Per persoon 50 nieuwe droomklanten benaderen
  • De relatie versterken bij klanten en ontdekken waar kansen liggen

De deadline ligt steeds op 6 weken.

 

Sales Playbook
Wat heel belangrijk is bij een Wave, is dat je kennis en ervaringen met elkaar deelt. Wat gaat goed en wat gaat juist helemaal niet goed. Leer van elkaars valkuilen en sterke punten en leg die kennis vast in het Sales Playbook. Op die manier creëer je een enorme versnelling in leren en een groot team gevoel.

 

Tot slot: juist nu!
Vooral in deze coronatijd, nu veel mensen thuiswerken, helpen deze Waves om focus te behouden in sales en maximaal resultaat te behalen met je team.

Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande button, want ik geef binnenkort een gratis webinar over dit onderwerp.